Sposób przygotowania:
Drożdżowe bułeczki z truskawkami i kruszonką
Drożdże kruszymy do miski. Wsypujemy cukier i wlewamy ciepłe mleko. Mieszamy i odstawiamy na 10 minut.
Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Ciasto powinno być gładkie i elastyczne.
Odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia.
Z ciasta rwiemy kawałki wielkości większej mandarynki i robimy kuleczkę.
Wykładamy na blaszkę piekarnikową wyłożona papierem do pieczenia i spłaszczamy.
Truskawki kroimy na pół i układamy na ciasto.
Składniki kruszonki mieszamy ze sobą. Posypujemy po truskawkach.
Pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach.
Smacznego ;)
Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Ciasto powinno być gładkie i elastyczne.
Odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia.
Z ciasta rwiemy kawałki wielkości większej mandarynki i robimy kuleczkę.
Wykładamy na blaszkę piekarnikową wyłożona papierem do pieczenia i spłaszczamy.
Truskawki kroimy na pół i układamy na ciasto.
Składniki kruszonki mieszamy ze sobą. Posypujemy po truskawkach.
Pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach.
Smacznego ;)
biedroneczki
mocsłodkości