Sposób przygotowania:
Kruche rogaliki z marmolada
Z mąki, masła i śmietany zagniatamy ciasto. Następnie owijamy je folią spożywczą i wkładamy do lodówki na 1-2 godziny.
Po tym czasie ciasto dzielimy na mniejsze części. Z każdej formujemy kulę i rozwałkowujemy na obsypanej mąką stolnicy.
Każdy płat ciasta dzielimy na 8 części. Na każdy kawałek kładziemy marmoladę i zwijamy rogaliki od szerszej części do węższej. Ukladamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy 20 minut w 180 stopniach.
Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.
Po tym czasie ciasto dzielimy na mniejsze części. Z każdej formujemy kulę i rozwałkowujemy na obsypanej mąką stolnicy.
Każdy płat ciasta dzielimy na 8 części. Na każdy kawałek kładziemy marmoladę i zwijamy rogaliki od szerszej części do węższej. Ukladamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy 20 minut w 180 stopniach.
Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.