lemieszek1@wp.pl

lemieszek1@wp.pl

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 160]

Kruche rogaliki z marmolada

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ciasto na rogaliki bardzo szybko się robi, gdyż składa się ono z trzech składników. Rogaliki wychodzą bardzo kruche i super się komponują ze słodką marmoladą.

Kruche rogaliki z marmolada Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kruche rogaliki z marmolada

 

Sposób przygotowania:

Kruche rogaliki z marmolada
Z mąki, masła i śmietany zagniatamy ciasto. Następnie owijamy je folią spożywczą i wkładamy do lodówki na 1-2 godziny.

Po tym czasie ciasto dzielimy na mniejsze części. Z każdej formujemy kulę i rozwałkowujemy na obsypanej mąką stolnicy.

Każdy płat ciasta dzielimy na 8 części. Na każdy kawałek kładziemy marmoladę i zwijamy rogaliki od szerszej części do węższej. Ukladamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Pieczemy 20 minut w 180 stopniach.

Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.
Kruche rogaliki z marmolada
Ciasto wkładamy do lodówki na 1-2 godziny.
Kruche rogaliki z marmolada
Każdy plat ciasta dzielimy na 8 części.
Kruche rogaliki z marmolada
Rogaliki zwijamy od szerszej strony do węższej.
Kruche rogaliki z marmolada
Rogaliki pieczemy w 180 stopniach 20 minut.