Sposób przygotowania:
Pieczone skrzydełka ziołowo paprykowe
Skrzydełka myjemy, oczyszczamy i wkładamy do miski. Oprószamy solą, pieprzem, papryką mieloną słodką wędzoną i ostrą oraz ziołami prowansalskimi, Polewamy olejem rzepakowym, dokładnie mieszamy. Ostawiamy skrzydełka w marynacie do lodówki na 3-4 godziny.
Następnie przekładamy je do naczynia do pieczenia. (ja kładę na woreczek do pieczenia i przykrywam folią aluminiową) Pieczemy w nagrzanym do 190 stopni piekarniku przez około 60-70 minut - na ostatni kwadrans odkrywam skrzydełka i zwiększam grzanie do 200 stopni.
Następnie przekładamy je do naczynia do pieczenia. (ja kładę na woreczek do pieczenia i przykrywam folią aluminiową) Pieczemy w nagrzanym do 190 stopni piekarniku przez około 60-70 minut - na ostatni kwadrans odkrywam skrzydełka i zwiększam grzanie do 200 stopni.