Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Pieczone udka z chrupiącą skórką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pyszne udka,bardzo mięciutkie z bardzo chrupiącą skórką.Możemy podać z ziemniakami i ulubioną surówką.

Pieczone udka z chrupiącą skórką

Składniki:

Pieczone udka z chrupiącą skórką

 

  • 4 udka
  • sól,pieprz
  • ostra lub słodka papryka w proszku
  • 2-3 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Pieczone udka z chrupiącą skórką
Udka oczyszczamy,myjemy i dokładnie osuszamy. Następnie nacieramy solą ,pieprzem i dowolną papryką w proszku. Przekładamy do formy do pieczenia,podlewamy olejem i piec około 60 minut w temperaturze 180 stopni ,aż będą miękkie a skórka ładnie się zrumieni.Pod czas pieczenia udka możemy od czasu do czasu polewać tłuszczem ,który się wytapia,będą wtedy bardziej soczyste.