Sposób przygotowania:
Pieczone warzywa w duecie z rukwią wodną
Umyte i osuszone marchewki układamy równomiernie na patelni frytkownicy Tefal ActiFry,polewamy oliwą i zamykamy pokrywę frytkownicy.Ustawiamy czas pieczenia na 5 minut i włączamy frytkownicę.Po upływie 5 minut otwieramy pokrywę i dodajemy pokrojona dynię,pokrojony w paski bekon oraz chorizo,wszystkie skladniki rozprowadzamy równomiernie na patelni,polewamy wodą,ustawiamy czas pieczenia na 20 minut i włączamy frytkownicę ponownie.Od czasu do czasy sprawdzamy czy nie trzeba frytkownicy otworzyć w celu przemieszania sklądników.Po upływie czasu pieczenia dynia z marchewką powinny być miękkie,łądnie przyrumienione i pyszne.Boczek z chorizo również sie łądnie zrumienią,wytworzą"sosik" którym polejemy później naszą potrawę. Umytą i osuszoną rukiew wodną przekładamy do dużej miski,delikatnie mieszamy z warywami z boczkiem i chorizo,polewamy wytworzonym "sosem" .Smacznego:)