zakochana_złośnica

zakochana_złośnica

Kucharz
[Przepisów: 10]

Pieczone ziemniaki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ziemniaki inaczej, doskonałe do mięs, ale także nieźle smakują z sosami

Pieczone ziemniaki

Składniki:

Pieczone ziemniaki

 

Sposób przygotowania:

Pieczone ziemniaki
Ziemniaki myjemy pod gorącą wodą, jeśli chcecie być dokładni proponuje umyć je szczoteczką. Następnie przygotowujemy kwadratowe kawałki folii aluminiowej. Umyte ziemniaki w całości smarujemy masłem, posypujemy solą i ziołami. Każdego ziemniaka z osobna zawijamy w folię. Układamy na blaszce i wkładamy do nagrzanego piekarnika 180-200 stopni. Czas pieczenia zależy od wielkości ziemniaka, wynosi od 40 do 60 min. Aby sprawdzić czy ziemniak jest gotowy nakłuwamy patyczkiem do szaszłyków. Możemy także odwinąć jednego ziemniaka i przekroić go na pół, by sprawdzić jego miękkość.