Sposób przygotowania:
Pieczonka Duszonka ziemniaczki i cebula
Cebulę kroimy na półtalarki , sredniej grubości. Rozgrzewamy olej i szklimy cebulę, przyprawiamy ją pieprzem.
Zimeiniaki obieramy, opłukujemy zimną wodą i kroimy na 5mm plastry. Kiedy cebula jest już sprężysta, rozkładamy ją na całej powierzchni patelni i układamy pierwszą warstwę ziemniaków. Na ziemniaki sypiemy polowe zalecanej soli, pieprzu, majeranek. Natępnie znow warstwa ziemniaków i przyprawy plus tym razem ostra papryka także. ostatania warstwa ziemniaków pozostaje scuha.
Ustawiamy najmniejszy z mozliwych ogień i przykrywamy patelnie. Po 10 minutach mieszamy juz na patelni dokladnie calosc i przykrywamy znow na 10 minut. Później znów mieszamy i znów 10 minut. Kiedy ziemniaki są miękkie, cebula bardzo podatna, danie jest gotowe :) ja na koniec dodaje żółty ser i keidy się stopi, porcjuję. Smacznego !
Zimeiniaki obieramy, opłukujemy zimną wodą i kroimy na 5mm plastry. Kiedy cebula jest już sprężysta, rozkładamy ją na całej powierzchni patelni i układamy pierwszą warstwę ziemniaków. Na ziemniaki sypiemy polowe zalecanej soli, pieprzu, majeranek. Natępnie znow warstwa ziemniaków i przyprawy plus tym razem ostra papryka także. ostatania warstwa ziemniaków pozostaje scuha.
Ustawiamy najmniejszy z mozliwych ogień i przykrywamy patelnie. Po 10 minutach mieszamy juz na patelni dokladnie calosc i przykrywamy znow na 10 minut. Później znów mieszamy i znów 10 minut. Kiedy ziemniaki są miękkie, cebula bardzo podatna, danie jest gotowe :) ja na koniec dodaje żółty ser i keidy się stopi, porcjuję. Smacznego !