Sposób przygotowania:
Pieczonki z kociołka na grillu
Kociołek wykładamy folią aluminiową, Kapustę szatkujemy na drobno. Marchewkę, pietruszkę, ziemniaki i seler obieramy. Pietruszkę, seler i marchewkę kroimy w słupki bądź pomagamy sobie robotem kuchennym przy pomocy noży o dużych oczkach . Ziemniaki kroimy w plasterki. Boczek kroimy i kiełbasę w plasterki. W saganku układamy warstwami kapustę, marchew z selerem i pietruszką, ziemniaki (solimy i pieprzymy tę warstwę) zieloną pietruszkę oraz kiełbasę i boczuś. Warstwy powtarzamy aż saganek będzie zapełniony. Przykrywamy szczelnie folią aluminiową i nakrywamy saganek przykrywką od niego. Trzymamy na średnim ogniu przez około 70-80 minut. po około 60 minutach warto sprawdzić czy warzywka już dochodzą ... Smacznego
-Natka-