Sposób przygotowania:
Pieczony kurczak w sosie pieczarkowo warzywnym
Filet oczyścić. Pokroić w plastry/paski. Przyprawić. Podsmażyć na rozgrzanym oleju. Następnie wyciągnąć mięso z patelni i odsączyć z tłuszczu.
Na to miejsce wsypać pokrojoną w kostkę cebulę. Skarmelizować. Gdy będzie dobrze przypieczona, wsypać pokrojone w półplasterki pieczarki. Smażyć. Podlać pół szklanki bulionem.
Dodać mieszankę warzyw. Mieszać co jakiś czas. Dolać drugą szklankę bulionu. Doprowadzić do wrzenia. Dodać mięso. Jeśli wyparuje zbyt dużo wody, dolewać po troszku.
Gdy wszystko zmięknie, powstały sos zagęścić mąką z wodą (gęsta konsystencja).
Gotować jeszcze ok 5 min.
Na to miejsce wsypać pokrojoną w kostkę cebulę. Skarmelizować. Gdy będzie dobrze przypieczona, wsypać pokrojone w półplasterki pieczarki. Smażyć. Podlać pół szklanki bulionem.
Dodać mieszankę warzyw. Mieszać co jakiś czas. Dolać drugą szklankę bulionu. Doprowadzić do wrzenia. Dodać mięso. Jeśli wyparuje zbyt dużo wody, dolewać po troszku.
Gdy wszystko zmięknie, powstały sos zagęścić mąką z wodą (gęsta konsystencja).
Gotować jeszcze ok 5 min.