Sposób przygotowania:
Kluski śląskie z sosem drobiowym z chrzanem
Filet kurczaka opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Mięso pokroić na małe kawałki i podsmażyć na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju.
Marchew obrać i zetrzeć na tarce do jarzyn dodać i dalej smażyć wraz z mięsem. Mięso z marchwią przełożyć do rondla, zalać wodą, dodać liść i ziele i zagotować. Gotować około 10 minut i dodać chrzan i wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Sos rozmieszać w 0,25 szkl zimnej wody i wlać do gotującego się mięsa w wywarze. Gotować później jeszcze około 5-7 minut od czasu do czasu mieszając.
Kluski przygotować według własnego przepisu i polać sosem, podawać na gorąco.
Marchew obrać i zetrzeć na tarce do jarzyn dodać i dalej smażyć wraz z mięsem. Mięso z marchwią przełożyć do rondla, zalać wodą, dodać liść i ziele i zagotować. Gotować około 10 minut i dodać chrzan i wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Sos rozmieszać w 0,25 szkl zimnej wody i wlać do gotującego się mięsa w wywarze. Gotować później jeszcze około 5-7 minut od czasu do czasu mieszając.
Kluski przygotować według własnego przepisu i polać sosem, podawać na gorąco.