paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Kluski śląskie z sosem drobiowym z chrzanem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tradycyjne kluski śląskie podane z delikatnym sosem drobiowym i mięs. Sos ma delikatny ostry smak za sprawą chrzanu. Pyszne danie serdecznie polecam.

Kluski śląskie z sosem drobiowym z chrzanem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kluski śląskie z sosem drobiowym z chrzanem

 

Sposób przygotowania:

Kluski śląskie z sosem drobiowym z chrzanem
Filet kurczaka opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Mięso pokroić na małe kawałki i podsmażyć na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju.

Marchew obrać i zetrzeć na tarce do jarzyn dodać i dalej smażyć wraz z mięsem. Mięso z marchwią przełożyć do rondla, zalać wodą, dodać liść i ziele i zagotować. Gotować około 10 minut i dodać chrzan i wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Sos rozmieszać w 0,25 szkl zimnej wody i wlać do gotującego się mięsa w wywarze. Gotować później jeszcze około 5-7 minut od czasu do czasu mieszając.

Kluski przygotować według własnego przepisu i polać sosem, podawać na gorąco.
Kluski śląskie z sosem drobiowym z chrzanem
Filet kurczaka opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Mięso pokroić na małe kawałki i podsmażyć na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju.
Kluski śląskie z sosem drobiowym z chrzanem
. Marchew obrać i zetrzeć na tarce do jarzyn dodać i dalej smażyć wraz z mięsem.
Kluski śląskie z sosem drobiowym z chrzanem
Mięso z marchwią przełożyć do rondla, zalać wodą, dodać liść i ziele i zagotować.
Kluski śląskie z sosem drobiowym z chrzanem
Kluski przygotować według własnego przepisu i polać sosem, podawać na gorąco.