Sposób przygotowania:
Pierś kurczaka w sosie ziołowo-koperkowym
Piersi kurczaka pokroić wzdłuż szerokości. Przyprawy należy zmieszać ze sobą. W zależności od ilości piersi kurczaka przyprawy dobierać na oko, ale nie przekraczać 1 łyżeczki słodkiej papryki i przyprawy do kurczaka na dwie piersi. Po zmieszaniu przypraw należ obtoczyć w nich piersi. Tak przygotowane mięso odstawić na godzinę do lodówki. W tym czasie przygotować sos ziołowo koperkowy. Po upływie godziny należy usmażyć kurczaka. Smażyć go w sosie z dodatkową małą ilością oleju. Piersi kurczaka nie powinny przebywać na patelni dłużej niż 5-7 min. Po usmażeniu przełożyć mięso na talerz. Sos, który został na patelni można wykorzystać jako sos do np. ziemniaków. Można jeść na ciepło i na zimno, ale ja polecam na gorąco. Smacznego.