Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Pieczony kurczak z rosołu

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
  • KALORIE: 200
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Osobiście to takiego kurczaka specjalnie gotuję, ale przyznam, że to świetny pomysł dla tych, którzy nie wiedzą co zrobić z mięsem z rosołu, przejedli się lub po prostu go nie lubią.

Pieczony kurczak z rosołu

Składniki:

Pieczony kurczak z rosołu

 

  • 1 kg dowolnych części z kurczaka

Dodatkowo:

  • rosół
  • przyprawa do kurczaka i bułka tarta - w proporcji 1:1

Sposób przygotowania:

Pieczony kurczak z rosołu

Gotowanie mięsa:

Pieczony kurczak z rosołu
Można użyć dowolnych części z kurczaka - wg gustu.

Kurczaka należy ugotować w rosole.

Do kolejnych czynności mięso może być wyjęte bezpośrednio z zupy lub trzymane w lodówce.

Przygotowanie do pieczenia:

Pieczony kurczak z rosołu
Można użyć dowolnych przypraw - wg smaku.

Przyprawę do kurczaka należy wymieszać z bułką tartą.

Każdą część drobiu dokładnie obtoczyć w mieszance i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.

Całość zalać rosołem tak, aby sięgał on 1/3 wysokości mięsa.

Pieczenie:

Pieczony kurczak z rosołu
Czas pieczenia zalezny jest od rodzaju piekarnika.

Piec w rozgrzanym piekarniku przez około 25-30 minut w 180 stopniach - do momentu zarumieniania się skórki.