zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Książka Kucharska: Domowe przetwory z warzyw

Piekielne ogórki

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

dla lubiących bardzo ostre smaki

Piekielne ogórki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Piekielne ogórki

 

Sposób przygotowania:

Piekielne ogórki
Ogórki umyć, pokroić na kilka części wzdłuż i poukładać stojąco w słoiki. Cebulę obrać, umyć i pokroić w pióra. W garnku umieścić wszystkie składniki marynaty i zagotować ją. Gotować 5 minut po czym gorącą zalewą zalać ogórki aby były całe przykryte. Szybko zakręcić słoiki zakrętkami i zostawić je do wystudzenia. Spożywać po kilku dniach. Przechowywać w zimnym miejscu. Natomiast jeżeli takie ogórki chcemy mieć na zimę to należy je dodatkowo pasteryzować 5 minut.
Piekielne ogórki
umyte i pokrojone ogórki powkładać do słoików
Piekielne ogórki
ugotować zalewę do zalania ogórków w słoikach
Piekielne ogórki
gorącą zalewą zalać ogórki i szybko zakręcić słoiki

Tagi:

ogórki