Sposób przygotowania:
Pierniczki lukrowane
Przygotuj ciasto: masło i miód roztop, dodaj cukier i energicznie mieszając, rozpuść go, by nie było kryształków. Potem ostudź i połącz z przesianą mąką.
Dodaj jajka, sodę, proszek do pieczenia, przyprawę do pierników oraz orzechy. Ciasto starannie wyrób i rozwałkuj na grubość 1 cm. Następnie wycinaj okrągłą foremką pierniczki, układaj je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz około 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180ºC.
Przygotuj lukier: utrzyj na gładką masę cukier puder z koniakiem.
Pierniczki polukruj i posyp migdałami.
Dodaj jajka, sodę, proszek do pieczenia, przyprawę do pierników oraz orzechy. Ciasto starannie wyrób i rozwałkuj na grubość 1 cm. Następnie wycinaj okrągłą foremką pierniczki, układaj je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz około 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180ºC.
Przygotuj lukier: utrzyj na gładką masę cukier puder z koniakiem.
Pierniczki polukruj i posyp migdałami.
Gość