Sposób przygotowania:
Pierniczki z rodzynkami
Masło rozpuścić z miodem i cukrem do gotującego się dodać kakao i przyprawę korzenną. Mąkę przesiać na stolnicę, dodać proszek i wlać gorącą mieszankę z miodem, dodać sodę rozpuszczona w 1 łyżce ciepłego mleka, ciasto wymieszać łyżka i odstawić do wystudzenia, kiedy wystygnie wbić jajka i zagnieść ciasto na koniec zagniatania dodać drobno pokrojone rodzynki.
Bez chłodzenia ciasta od razu je rozwałkować na około 1/2 cm i wyciąć kształt pierników.
Piec 8-9 minut w temp.200 st, zaraz po upieczeniu zdjąć z blaszki i wystudzić, zimne polać rozpuszczoną polewa czekoladową i dowolnie ozdobić.
Bez chłodzenia ciasta od razu je rozwałkować na około 1/2 cm i wyciąć kształt pierników.
Piec 8-9 minut w temp.200 st, zaraz po upieczeniu zdjąć z blaszki i wystudzić, zimne polać rozpuszczoną polewa czekoladową i dowolnie ozdobić.