Sposób przygotowania:
Pierniczki z miętą i pieprzem
Masło i mód rozpuść w rondelku. W misce wymieszaj cukier, przyprawy korzenne( cynamon, kardamon, goździki) pieprz i miętę. Wlej masło z miodem i dokładnie wymieszaj do momentu rozpuszczenia cukru. Wlej ok. 50 ml letniej wody i wymieszaj. Odstaw do ostygnięcia. Dodaj mąkę z soda i wymieszaj drewnianą łyżką-uwaga ciasto będzie rzadkie ale zgęstnieje. Przykryj folia i wstaw do lodówki na 2 dni. Po tym czasie wyrób ciasto na dość dobrze podsypanej mąką stolnicy . Jeżeli ciasto jest zbyt rzadkie -zależy to od rodzaju miodu to dosyp tyle mąki aby dało się rozwałkować. Wałkuj na grubość ok 3 mm, wycinaj foremka i piecz w temperaturze 200 stopni na środkowym poziomie przez 6-8 minut. Wystudzone polukruj i ozdób. SMACZNEGO.