Sposób przygotowania:
Piernikowe domki na choinkę
Margarynę roztopić w rondelku,dodać miód,ostudzić.Białka ubić z cukrem,dodać do nich mąkę z sodą oraz przyprawą do piernika oraz wystudzoną margarynę z miodem.Wyrobić na gładkie ciasto,zawinąć w folię spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki. W międzyczasie przygotować szablon domku.Ciasto wałkować cienko,wykrawać nożem domki,okienka wyciąć kieliszkiem a uszko zrobić plastikową rurką do napojów. Ciasteczka układać na blaszce wyłożonej pergaminem,w każde okienko włożyć pokruszone landrynki.Ciasteczka piec ok.15-20 min.,następnie ostudzić tak aby witrażyk powstały z rozpuszczonych landrynek zastygł. Przestudzone domki dekorować według własnego gustu i uznania,odłożyć aby polewa i lukier zastygły.Uszka przekłuwać rafią bądź wstążeczkami i wieszać na choinkę.
Evi
kinga
Natala1210
Tit