Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Pierogi z mięsem zapiekane w sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Ciekawy sposób na pierogi z mięsem, można wykorzystać świeże, mrożone lub kupne

Pierogi z mięsem zapiekane w sosie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierogi z mięsem zapiekane w sosie

 

  • 22 pierogi z mięsem (ja wykorzystałam swoje, mrożone)
  • duża cebula
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 500ml przecieru pomidorowego
  • 100g sera żółtego
  • zioła prowansalskie
  • sól i pieprz
  • łyżka oleju

Sposób przygotowania:

Pierogi z mięsem zapiekane w sosie
Cebulę i czosnek obrać, posiekać i podsmażyć na oleju. Dodać przecier, doprawić solą, pieprzem i gotować ok 5-7 minut, aż trochę zgęstnieje. Doprawić ziołami. Pierogi wrzucić na wrzątek, gotować 2 minuty od wypłynięcia, ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Pierogi polać sosem pomidorowym, tak aby były wszystkie pokryte. Ser żółty zetrzeć na tarce, posypać pierożki z sosem. Zapiekać ok 15 minut w 200st.
Pierogi z mięsem zapiekane w sosie
Cebulę i czosnek obrać posiekać i podsmażyć na oleju Dodać przecier doprawić solą pieprzem i gotować ok 5-7 minut aż trochę zgęstnieje Doprawić ziołami
Pierogi z mięsem zapiekane w sosie
Pierogi wrzucić na wrzątek gotować 2 minuty od wypłynięcia ułożyć w naczyniu żaroodpornym
Pierogi z mięsem zapiekane w sosie
Pierogi polać sosem pomidorowym tak aby były wszystkie pokryte
Pierogi z mięsem zapiekane w sosie
Ser żółty zetrzeć na tarce posypać pierożki z sosem Zapiekać ok 15 minut w 200st