czekoladka145

czekoladka145

Szef Kuchni
[Przepisów: 80]

Pierogi z pomarańczami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Te pierogi robię dla moich niejadków, bo tradycyjne też nie wchodzą w grę.

Pierogi z pomarańczami

Składniki:

Pierogi z pomarańczami

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z pomarańczami
Pomarańcze obrać ze skórki, podzielić na cząstki i oczyścić z włókien. Zagnieść ciasto na pierogi i cienko rozwałkować. Wycinać krążki (ja używam specjalnego wycinacza do pierogów, który pewnie każdy z Was ma) i do każdego włożyć cząstkie pomarańczy i zlepić.Gotować w dużej ilości osolonej wody. Kiedy wypłyną gotować jaszcze ok.3 minut. Wyjmować łyżka cedzakową i układać od razu na talerze. Podawać polane masłem zrumienionym z tartą bułką i posypane cukrem pudrem. Podać osobno gęstą śmietanę. Chyba że Ktoś je tak jak moje dzieci i zjada pierogi bez dodatków. Przepis pochodzi z broszurki  "Placki ,pierogi i naleśniki", który to bardzo sie przydaje przy dzieciach.