szewczyk

szewczyk

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 101]

pierożki z ciasta francuskiego

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Bardzo fajna przekąska , której przygotowanie nie zajmuje dużo czasu a smakuje znakomicie

pierożki z ciasta francuskiego Więcej zdjęć (2)

Składniki:

pierożki z ciasta francuskiego

 

  • ciasto francuskie
  • opakowanie mozarellą
  • garść zielonych oliwek
  • pół czerwonej papryki
  • około 80 gram wędliny żywieckiej
  • przecier pomidorowy

Sposób przygotowania:

pierożki z ciasta francuskiego
Ciasto rozkładamy i kroimy na cztery porcje wzdłuż i wszerz. Na każdym z czterech prostokątów kładziemy łyżkę przecieru i rozcieramy po całości. Następnie kroimy wędlinę w bardzo małą kostkę i rozkładamy na każdym pierogu. Kolejno rozdrabiamy ser na plastry i kładziemy po równo na każdym kawałku ciasta. Oliwki siekamy, kładziemy na każdym kawałku ciasta. To samo robimy z papryką, kroimy dosyć drobno i rozkładamy na prostokątach. Każdy prostokąt zawijamy w ten sposób, że przykrywamy jego połowę drugą połową ciasta i zaciskamy brzegi. Mają tak powstać 4 pierogi. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego na 200 stopni, na 15 minut. Podajemy. Smacznego;)
pierożki z ciasta francuskiego
Etap 1