iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 677]

Pierś kurczaka w cieście francuskim

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo lubię ciasto francuskie, dlatego staram się wykorzystywać je do różnych potraw mięsnych i warzywnych.

Pierś kurczaka w cieście francuskim

Składniki:

Pierś kurczaka w cieście francuskim

 

  • opakowanie ciasta francuskiego (ja wykonuję je sama, ale może być mrożone),
  • 1 kg piersi z kurczaka,
  • łyżeczka octu winnego,
  • łyżka oliwy,
  • sól, pieprz.

Sposób przygotowania:

Pierś kurczaka w cieście francuskim
Piersi kroimy we większej wielkości części. Ocet mieszamy z oliwą, dodajemy sól, pieprz, mieszamy dokładnie. Smarujemy kawałki mięsa taką marynatą. Odstawiamy na godzinę. Następnie smażymy na złoto. Ciasto należy rozwałkować dość cienko. A następnie każdy kawałek mięsa oblepiamy ciastem. Pieczemy przez 30 minut w temp. 170 stopni.