Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka w cieście francuskim
Pierś z kurczaka opłukać, oczyścić i osuszyć. Mięso natrzeć przyprawami - szczyptą soli, pieprzu, kminku, curry i ziół prowansalskich. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i podsmażyć na niej kurczaka w przyprawach z obu stron. Kawałek francuskiego ciasta (o takiej wielkości, by można było w niego zawinąć pierś z kurczaka) rozwinąć i ułożyć na nim podsmażonego i ostygniętego już nieco kurczaka. Wystające poza kurczakiem boki ciasta francuskiego ponacinać nożem na średniej grubości paski. Przykrywać kurczaka francuskim ciastem przeplatając na nim, układając na zmianę pocięte paski tak, aby kurczak cały był owinięty francuskim ciastem. Jajko wbić do miseczki, rozbełtać je i posmarować nim ciasto francuskie, które owinęło, przykryło kurczaka. Tak przygotowane mięso w cieście francuskim wstawić do piekarnika nagrzanego do 195 stopni i piec je przez około 30 minut.