Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Pierś kurczaka z cytrynowym chili :

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Grillowana pierś z kurczaka doprawiona sosem chili z cytryna .

Pierś kurczaka z cytrynowym chili :

Składniki:

Pierś kurczaka z cytrynowym chili :

 

  • 2 małe lub 1 duża pierś z kurczaka
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki Sosu chili z cytryną ( Tao-Tao )
  • 1 łyżeczka grubo mielonego kolorowego pieprzu

 

Sposób przygotowania:

Pierś kurczaka z cytrynowym chili :
Zmieszać olej z sosem chili i połową pieprzu. Wetrzeć marynatę w mięso i zostawić na 1 godzinę w lodówce . Wyjąć z marynaty. Rozgrzać patelnię grillową . Smażyć mięso na rumiano z obu stron aż będzie dobre .Przykryć pokrywką i zostawić pod przykryciem na 10 minut . Posolić po usmażeniu . Posypać resztą pieprzu.
Podawać z ziemniakami z wody . Na każdy kawałek mięsa kłaść kawałek masła .
Na patelni z grubym dnem mięso dosmaża się pod przykryciem po wyłączeniu gazu bo dno akumuluje ciepło i długo je utrzymuje .