Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Pierś panierowana w płatkach kukurydzianych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Chyba jeden z najlepszych wariantów chrupiącej panierki na kotletach, czyli płatki kukurydziane. Przepyszny smak

Pierś panierowana w płatkach kukurydzianych

Składniki:

Pierś panierowana w płatkach kukurydzianych

składniki

Sposób przygotowania:

Pierś panierowana w płatkach kukurydzianych
Połówkę piersi dzielimy na pół, lekko rozbijamy mięso ręką. Mięso doprawiamy solą i pieprzem. Płatki kukurydziane dokładnie rozgniatamy w dłoniach.

Przygotowane kawałki mięsa panierujemy w roztrzepanym jajku oraz pogniecionych płatkach - dokładnie dociskamy ręką.

Kotlety smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor. Podajemy do obiadu z ziemniakami i surówką.