Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka panierowana siemieniem lnianymJajko do panierowania

Jajko wybijamy do miseczki i przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, ziołami oraz mieloną papryką. Dokładnie roztrzepujemy za pomocą widelca. Możemy do niego dodać również śmietanę. Moczymy dokładnie pierś z kurczaka z każdej strony.
Panierowanie

Na innym talerzyku wysypujemy siemię lniane. Kładziemy na nie pierś z kurczaka i dokładnie panierujemy z obu stron.
Smażenie

Dokładnie panierowaną pierś przekładamy na patelnię z rozgrzanym olejem. Smażymy pod przykryciem na małym ogniu do miękkości.
Dressing

Do kubeczka kruszymy kostkę rosołową oraz wlewamy oliwę oraz wodę. Dokładnie mieszamy (jeśli kostka nie chce się rozpuścić możemy całość podgrzać). Koperek siekamy drobniutko. Dodajemy do płynu i doprawiamy do smaku.
Sałatka

Kolorowe mini papryczki rozcinamy i pozbawiamy nasion. Następnie kroimy w drobniutką kosteczkę. Liście sałaty rwiemy na kawałeczki. Cebulę zaś obieramy i kroimy w wąskie krążki. Wszystkie warzywa wrzucamy do miseczki, dodajemy dressing i dokładnie mieszamy.
Serwowanie

Na talerz nakładamy porcję sałatki. Usmażoną pierś z kurczaka układamy na porcji sałatki i podajemy.
Smacznego :)