Sposób przygotowania:
Lawendowa pierś z kurczaka
Pierś z kurczaka dokładnie myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Do oleju dodajemy lawendę, ale naprawdę niewielką ilość i tymianek. Pokrojone mięso nacieramy marynatą. Wstawiamy do lodówki na godzinę.
Następnie, dokładnie oczyszczamy, szczególnie z kwiatów lawendy. Ich aromat mógłby całkowicie zdominować smak kurczaka.
Sezam oraz zmielone orzechy mieszamy. Panierujemy w nich kawałki piersi i smażymy na suchej, rozgrzanej patelni.
Następnie, dokładnie oczyszczamy, szczególnie z kwiatów lawendy. Ich aromat mógłby całkowicie zdominować smak kurczaka.
Sezam oraz zmielone orzechy mieszamy. Panierujemy w nich kawałki piersi i smażymy na suchej, rozgrzanej patelni.
Magdalena88
sammakko
Dziękuję bardzo :) Mnie smakowała. Trzeba jedynie uważać na ilość lawendy, wystarczy naprawdę odrobina, ponieważ ma bardzo intensywny aromat.
Marika-
sammakko
Użyłam orzechów włoskich. To prawda, że brzmi egzotyczne ale nie smakuje całkiem dobrze o ile nie przesadzisz z ilością lawendy ;)