katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Książka Kucharska: Cukinia na wszystkie sposoby

Cukinia w naleśnikowej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczne krążki w panierce. Młodą cukinie myjemy i nie obieramy. Ja miałam cukinie już z nasionami które trzeba było usunąć.

Cukinia w naleśnikowej panierce

Składniki:

Cukinia w naleśnikowej panierce

 

Sposób przygotowania:

Cukinia w naleśnikowej panierce
Cukinię obieramy i wykrawamy środki z nasionami. Oprószamy pieprzem albo jakimiś ziołami. Łączymy mleko z jajkiem i mąką (maki dodajemy tyle by powstało gęste ciasto). Dodajemy szczyptę soli.

Przygotowaną cukinię obtaczamy w cieście i smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano.

Z nadmiaru tłuszczu osączamy na papierowym ręczniku.