Sposób przygotowania:
Pierogowe kapelusze z farszem z kapusty i kurczaka
Grzyby sparzamy, płuczemy i drobno kroimy Mięso myjemy osuszamy i kroimy w mniejsza kostkę. Przesmażamy z przyprawą gyros. Kapustę obgotowujemy w osolonej wodzie z dodatkiem liścia laurowego i osączamy.
Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy pokrojoną cebulę dodajemy grzyby chwilę smażymy i przykrywamy kapustą. Podlewamy wodą i dusimy. Gdy wszystko zmięknie dodajemy mięso mieszamy i doprawiamy do smaku.
Z podanych składników zagniatamy ciasto, wałkujemy i wycinamy szklanką krążki. Na jeden krążek nakładamy farsz przykrywamy drugim i zlepiamy brzeg.
Wrzucamy do wrzącej osolonej wody i wyjmujemy po 3-4 minutach od wypłynięcia.
Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy pokrojoną cebulę dodajemy grzyby chwilę smażymy i przykrywamy kapustą. Podlewamy wodą i dusimy. Gdy wszystko zmięknie dodajemy mięso mieszamy i doprawiamy do smaku.
Z podanych składników zagniatamy ciasto, wałkujemy i wycinamy szklanką krążki. Na jeden krążek nakładamy farsz przykrywamy drugim i zlepiamy brzeg.
Wrzucamy do wrzącej osolonej wody i wyjmujemy po 3-4 minutach od wypłynięcia.