Sposób przygotowania:
Lazania Charlotty
Włączamy piekarnik. Duże naczynie do zapiekania smarujemy łyżką masła.
Jabłka myjemy, osuszamy i obieramy. Następnie jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach. Do jabłek dodajemy sok z cytryny i mieszamy. Potem dodajemy rodzynki, cukier i cynamon, mieszamy. Jabłka dzielimy na 4 części.
Na dnie naczynia układamy suchy makaron. Na makaronie układamy cienką warstwę jabłek.
Układamy kolejne warstwy: makaron. jabłka, makaron, jabłka, makaron, jabłka, makaron. Śmietanę mieszamy razem z jajkami i polewamy makaron w lasagne. Posypujemy cynamonem.
Przykrywamy naczynie przykrywką i wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy w temperaturze 200 stopni przez 20 minut.
Jabłka myjemy, osuszamy i obieramy. Następnie jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach. Do jabłek dodajemy sok z cytryny i mieszamy. Potem dodajemy rodzynki, cukier i cynamon, mieszamy. Jabłka dzielimy na 4 części.
Na dnie naczynia układamy suchy makaron. Na makaronie układamy cienką warstwę jabłek.
Układamy kolejne warstwy: makaron. jabłka, makaron, jabłka, makaron, jabłka, makaron. Śmietanę mieszamy razem z jajkami i polewamy makaron w lasagne. Posypujemy cynamonem.
Przykrywamy naczynie przykrywką i wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy w temperaturze 200 stopni przez 20 minut.