SUPERPRZEPIS

pierś w konfiturach z czarnej porzeczki

  • 2
         
ocena: 4/5 głosów: 6
pierś w konfiturach z czarnej porzeczki Więcej zdjęć (3)

ciekawe połaczenie piersi z kurczaka z kwaskowatym smakiem czarnej porzeczki

Składniki:

pierś w konfiturach z czarnej porzeczki

 

  • 2 szt piersi z kurczaka
  • przyprawa grillowa do smaku
  • mały słoiczek konfitur z czarnej porzeczki
  • do dekoracji parę malinek

Sposób przygotowania:

pierś w konfiturach z czarnej porzeczki
piersi z kurczaka porcjujemy na kawałki nie mąga byc zbyt grube wszystkie kawałki posypujemy ulubiona przyprawa grillową następnie każdy kawałek mięsa kładziemy na folii aluminiowej i smarujemy mięso konfiturą z czarnej porzeczki całość zawijamy i kładziemy na rozgrzanego grilla Gdy pierś mamy już gotowa tak po około 15 minutach kładziemy na talerzyk i dekorujemy malinkami oraz konfitura pierś taka ma bardzo ciekawy smak w połaczeniu z czarna porzeczką a i kolorek również dośc orginalny
pierś w konfiturach z czarnej porzeczki
kawałki piersi posypujemy ulubioną przyprawa do grilla
pierś w konfiturach z czarnej porzeczki
każdy kawałek mięsa kładziemy na folie aluminiową i dajemy konfitury