Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka pieczona w marynacie jogurtowej
Seler kroimy w cienkie plasterki. Dodajemy do jogurtu razem z przeciśniętym czosnkiem. Doprawiamy solą oraz pieprzem.
Pierś kroimy w plastry. Wkładamy do marynaty i zostawiamy na godzinę w chłodnym miejscu.
Wszystkie składniki przelewamy do naczynia. Na wierzch wykładamy pokrojoną w paski szynkę. Pieczemy pod przykryciem około 30 minut w 200 stopniach.
Podajemy z rzeżuchą i natką pietruszki.
Pierś kroimy w plastry. Wkładamy do marynaty i zostawiamy na godzinę w chłodnym miejscu.
Wszystkie składniki przelewamy do naczynia. Na wierzch wykładamy pokrojoną w paski szynkę. Pieczemy pod przykryciem około 30 minut w 200 stopniach.
Podajemy z rzeżuchą i natką pietruszki.
Justi2401
sammakko
Dziękuję :)