Sposób przygotowania:
Mintaj ze szpinakiem
1. Umytą i dokładnie osuszoną na ręczniku papierowym rybę przekroić na pół, doprawić solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny, odstawić na 15 minut. Maczać w roztrzepanym jajku, obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano po 3-4 minuty z obu stron.
2. Szpinak wrzucić na suchą patelnię, zakryć i dusić od czasu do czasu mieszając aż się rozpadnie. Dodać śmietankę, przeciśnięty przez praskę czosnek, wymieszać, dusić jeszcze dwie minuty. Doprawić solą i pieprzem.
3. Odsączoną z tłuszczu na papierowym ręczniku rybę ułożyć na talerzu. Na rybę wyłożyć szpinak. Podać z ulubionymi dodatkami. Smacznego!
2. Szpinak wrzucić na suchą patelnię, zakryć i dusić od czasu do czasu mieszając aż się rozpadnie. Dodać śmietankę, przeciśnięty przez praskę czosnek, wymieszać, dusić jeszcze dwie minuty. Doprawić solą i pieprzem.
3. Odsączoną z tłuszczu na papierowym ręczniku rybę ułożyć na talerzu. Na rybę wyłożyć szpinak. Podać z ulubionymi dodatkami. Smacznego!