Sposób przygotowania:
Kurczak w cieście francuskim a'la calzonePrzygotowanie kurczaka

Piersi z kurczaka myjemy, oczyszczamy, obsypujemy odrobiną soli i przyprawą do kurczaka. Smażymy na oleju.
Przygotowanie warzyw

Paprykę kroimy w paski, cebule w piórka. Warzywa podsmażamy na oleju. Przyprawiamy solą, pieprzem i oregano.
Przygotowanie sosu

Przygotowujemy sos z koncetratu pomidorowego, oliwy, suszonych ziół (bazylia i oregano), lekko doprawiamy pieprzem.
Przygotowanie ciasta

Gotowe ciasto francuskie lekko rozwałkowujemy, na cieście rozsmarowujemy sos.
Wyłożenie składników

Na ciasto wykładamy składniki: warzywa i kurczaka, którego następnie otulamy plastrami sera żółtego.
Zawijanie ciasta

Ciasto francuskie szczelnie zawijamy wokół kurczaka i warzyw.
Pieczenie potrawy

Ciasto wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C na 30 min. Ostatnie 15 min. pieczemy pod przykryciem.
Upieczone danie kroimy na porcje.