Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka w różnych warzywach
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, nasolić i posypać curry. Zostawić najlepiej na noc w lodówce. Na drugi dzień rozgrzać trzy łyżki oleju słonecznikowego albo rzepakowego, obtoczyć mięso w mące pszennej i usmażyć mięso na złoty kolor.
Warzywa pokroić: por w paseczki, korzeń pietruszki , marchewkę i seler w drobną kosteczkę. Połowę brokuła kroimy w drobniejsze cząstki. Wszystkie warzywa wrzucamy na patelnię do usmażonego mięsa, podlewamy pół litrem wody, dodajemy dwa liście laurowe i wszystko razem dusimy na wolnym ogniu do miękkości .
Na koniec dodajemy usmażone pieczarki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Warzywa pokroić: por w paseczki, korzeń pietruszki , marchewkę i seler w drobną kosteczkę. Połowę brokuła kroimy w drobniejsze cząstki. Wszystkie warzywa wrzucamy na patelnię do usmażonego mięsa, podlewamy pół litrem wody, dodajemy dwa liście laurowe i wszystko razem dusimy na wolnym ogniu do miękkości .
Na koniec dodajemy usmażone pieczarki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.