Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka z marchewką,pap.konserw. i mozzarETAP 1:
Mięso umyć, osuszyć. Rozkroić jak książkę i delikatnie rozbić na płasko. Oprószyć solą, przyprawą do kurczaka i tymiankiem. Umytą i suchą marchewkę obieraczką do warzyw pokroić na cienkie paski. Ułożyć na mięsie.
ETAP 2:
Paprykę pokroić w cienkie paseczki i przełożyć do małej miseczki. Dodać posiekany szczypior. Mozzarellę pokroić w małą kostkę. Dodać do miseczki.
ETAP 3:
Wymieszać i rozłożyć na marchewce. Ściśle zrolować, zabezpieczając wykałaczkami. Na patelni rozgrzać łyżeczkę oleju i zrumienić mięso z każdej strony.
ETAP 4:
W między czasie ketchup wymieszać z zalewą z papryki konserwowej. Piekarnik rozgrzać do 180 st. Mięso zdjąć z patelni i przełożyć na silikonową matę, formę do tarty lub blachę wyłożona papierem do pieczenia. Oblać ketchupem. Piec około 18-20 minut. Przed podaniem wyjąć wykałaczki.