Sposób przygotowania:
Krokiety z pieczarkami i warzywamiETAP 1:

Ugotowaną marchewkę zmiksować na gładki krem.
ETAP 2:

Do miski wbić jajka, dodać sól i zmiksować.
ETAP 3:

Następnie wlać mleko, wodę, olej, dodać pure z marchewki, obie mąki, przyprawę curry i ponownie zmiksować. Odłożyć na pół godziny.
ETAP 4:

Na rozgrzanym oleju zeszklić posiekaną cebulę i starte na tarce o dużych oczkach pieczarki. Wsypać posiekaną kapustę i startą marchewkę, podsmażyć. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
ETAP 5:

Z ciasta na rozgrzanej patelni usmażyć cienkie naleśniki, włożyć porcję farszu, zawinąć przeciwległe boki i zwinąć w rulonik.
ETAP 6:

Zanurzyć w roztrzepanym jajku, obtoczyć w bułce tartej i rumienić ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju.