Sposób przygotowania:
Potrawka z kaszą, szparagami oraz jagnięciną
Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na gorącym oleju, dodać umyte, przecięte na pól młodziutkie szparagi, dusić chwilę razem.
Potem dodać ugotowaną kaszę oraz pokrojoną w paski paprykę, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, oraz przyprawy(sol,pieprz, suszoną paprykę w proszku, zioła prowansalskie suszony rozmaryn).
Wszystko doprawić jeszcze śmietaną, maggi, i na końcu dodać pokrojoną w kostkę, upieczoną jagnięcinę.
Dusic razem około 5 minut, można podlać trochę wody gdyby było zbyt suche.
Danie podać posypane startym żółtym serem.
Potem dodać ugotowaną kaszę oraz pokrojoną w paski paprykę, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, oraz przyprawy(sol,pieprz, suszoną paprykę w proszku, zioła prowansalskie suszony rozmaryn).
Wszystko doprawić jeszcze śmietaną, maggi, i na końcu dodać pokrojoną w kostkę, upieczoną jagnięcinę.
Dusic razem około 5 minut, można podlać trochę wody gdyby było zbyt suche.
Danie podać posypane startym żółtym serem.