Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Pierś z kurczaka z warzywami i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pierś z kurczaka smażona z warzywami i żółtym serem

Pierś z kurczaka z warzywami i serem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pierś z kurczaka z warzywami i serem

 

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka z warzywami i serem
Pierś myjemy, osuszamy, kroimy w średnie paski i podsmażamy na rozgrzanym maśle. Gdy zmienią kolor na lekko brązowy, doprawiamy odrobiną sosu sojowego. Dodajemy mieszankę warzyw (mrożonych na patelnię lub świeżych uprzednio zblanszowanych) oraz pokrojone w talarki ziemniaki i razem smażymy. Po chwili podlewamy odrobiną wody i dusimy do miękkości warzyw. Doprawiamy do smaku ziołami, solą i pieprzem. Dodajemy starty na grubych oczkach ser, mieszamy. Podajemy do jedzenia od razu po przygotowaniu.
Pierś z kurczaka z warzywami i serem
Gdy zmienią kolor na lekko brązowy, doprawiamy odrobiną sosu sojowego.
Pierś z kurczaka z warzywami i serem
Dodajemy mieszankę warzyw (mrożonych na patelnię lub świeżych uprzednio zblanszowanych) oraz pokrojone w talarki ziemniaki i razem smażymy.
Pierś z kurczaka z warzywami i serem
Dodajemy starty na grubych oczkach ser, dokładnie mieszamy.