Sposób przygotowania:
Faszerowane ziemniaki
Ziemniaki myjemy i gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie. Odcedzamy studzimy i obieramy ze skórki.
Każdy przekrawamy na pół i wydrążamy łyżeczką trochę środków. Paprykę i pieczarki kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju, dodajemy do nich fasolkę, keczup i przyprawiamy.
Ściągamy z ognia, gdy będą warzywa miękkie.
Farsz nakładamy do ziemniaków posypujemy po wierzchu startym żółtym serem. Układamy na blaszce wyścielonej folią aluminiową lekko podlewamy olejem i zapiekamy w piekarniku do 15 minut.
Podajemy z surówkami.
Każdy przekrawamy na pół i wydrążamy łyżeczką trochę środków. Paprykę i pieczarki kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju, dodajemy do nich fasolkę, keczup i przyprawiamy.
Ściągamy z ognia, gdy będą warzywa miękkie.
Farsz nakładamy do ziemniaków posypujemy po wierzchu startym żółtym serem. Układamy na blaszce wyścielonej folią aluminiową lekko podlewamy olejem i zapiekamy w piekarniku do 15 minut.
Podajemy z surówkami.