aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Faszerowane ziemniaki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
  • KALORIE: 210
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Faszerowane ziemniaki- bardzo dobre na obiad polecam warto wypróbować w takiej formie ziemniaki jak ja podałam.

Faszerowane ziemniaki

Składniki:

Faszerowane ziemniaki

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane ziemniaki
Ziemniaki myjemy i gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie. Odcedzamy studzimy i obieramy ze skórki.

Każdy przekrawamy na pół i wydrążamy łyżeczką trochę środków. Paprykę i pieczarki kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju, dodajemy do nich fasolkę, keczup i przyprawiamy.

Ściągamy z ognia, gdy będą warzywa miękkie.

Farsz nakładamy do ziemniaków posypujemy po wierzchu startym żółtym serem. Układamy na blaszce wyścielonej folią aluminiową lekko podlewamy olejem i zapiekamy w piekarniku do 15 minut.

Podajemy z surówkami.