Sposób przygotowania:
Shoarma drobiowa
Przygotować sos czosnkowy: jogurt wymieszać z majonezem, czosnek przecisnąć przez praskę, dodać przyprawy, posiekany koperek, wymieszać i odstawić do lodówki.
Kapustę poszatkować drobno, posolić i odcisnąć.
Marchewkę zetrzeć na grubym oczku, cebulę drobno posiekać. Warzywa wymieszać z koperkiem, jogurtem, majonezem i doprawić do smaku. Schłodzić.
Fileta z kurczaka pokroić w kostkę, obficie posypać przyprawą do gyrosa i obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Cukinię zetrzeć na grubym oczku, odcisnąć, paprykę i pieczarki pokroić. Warzywa podsmażyć do odparowania soku i doprawić, wymieszać z mięsem, przełożyć na talerz, posypać serem żółtym, słodka papryką i zapiec w mikrofali przez 1,5 minuty.
Ziemniaki obrać, pokroić i usmażyć na głębokim oleju frytki. Mięso podawać z frytkami, sosem i surówką.
Kapustę poszatkować drobno, posolić i odcisnąć.
Marchewkę zetrzeć na grubym oczku, cebulę drobno posiekać. Warzywa wymieszać z koperkiem, jogurtem, majonezem i doprawić do smaku. Schłodzić.
Fileta z kurczaka pokroić w kostkę, obficie posypać przyprawą do gyrosa i obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Cukinię zetrzeć na grubym oczku, odcisnąć, paprykę i pieczarki pokroić. Warzywa podsmażyć do odparowania soku i doprawić, wymieszać z mięsem, przełożyć na talerz, posypać serem żółtym, słodka papryką i zapiec w mikrofali przez 1,5 minuty.
Ziemniaki obrać, pokroić i usmażyć na głębokim oleju frytki. Mięso podawać z frytkami, sosem i surówką.