Sposób przygotowania:
Piersi z kurczaka z brzoskwinią i czerwoną papryką
Mięso kroimy w kostkę i obsypujemy. Przyprawy (estragon, zioła prowansalskie, tymianek, curry) mieszamy w osobnym naczyniu i obsypujemy kurczaka.
Pokrojoną w piórka cebulę, paprykę (paseczki), czosnek (plasterki) podsmażamy na patelni do czasu aż warzywa zmiękną, przekładamy do garnka. Dokładamy podsmażonego na rumiano kurczaka.
Brzoskwinie kroimy w kostkę a zalewę dolewamy do garnka. Dolewamy dwie szklanki wody. Dokładamy rozdrobnioną kostkę rosołową i sos słodko-kwaśny (2 łyżki). Dusimy przez kwadrans. Dorzucamy brzoskwinie i cynamon (łyżka).
Solimy i pieprzymy do smaku. Dusimy jeszcze przez 10 minut. Zaciągamy łyżką mąki.
Pokrojoną w piórka cebulę, paprykę (paseczki), czosnek (plasterki) podsmażamy na patelni do czasu aż warzywa zmiękną, przekładamy do garnka. Dokładamy podsmażonego na rumiano kurczaka.
Brzoskwinie kroimy w kostkę a zalewę dolewamy do garnka. Dolewamy dwie szklanki wody. Dokładamy rozdrobnioną kostkę rosołową i sos słodko-kwaśny (2 łyżki). Dusimy przez kwadrans. Dorzucamy brzoskwinie i cynamon (łyżka).
Solimy i pieprzymy do smaku. Dusimy jeszcze przez 10 minut. Zaciągamy łyżką mąki.