Pobitegarybarbary

Pobitegarybarbary

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 265]

Piersi z kurczaka z brzoskwinią i czerwoną papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Przepyszne, szybkie do zrobienia danie. Potrawa ma słodko-kwaśny smak. Podaję ją ją z ryżem ugotowanym na sypko.

Piersi z kurczaka z brzoskwinią i czerwoną papryką

Składniki:

Piersi z kurczaka z brzoskwinią i czerwoną papryką

 

Sposób przygotowania:

Piersi z kurczaka z brzoskwinią i czerwoną papryką
Mięso kroimy w kostkę i obsypujemy. Przyprawy (estragon, zioła prowansalskie, tymianek, curry) mieszamy w osobnym naczyniu i obsypujemy kurczaka.

Pokrojoną w piórka cebulę, paprykę (paseczki), czosnek (plasterki) podsmażamy na patelni do czasu aż warzywa zmiękną, przekładamy do garnka. Dokładamy podsmażonego na rumiano kurczaka.

Brzoskwinie kroimy w kostkę a zalewę dolewamy do garnka. Dolewamy dwie szklanki wody. Dokładamy rozdrobnioną kostkę rosołową i sos słodko-kwaśny (2 łyżki). Dusimy przez kwadrans. Dorzucamy brzoskwinie i cynamon (łyżka).

Solimy i pieprzymy do smaku. Dusimy jeszcze przez 10 minut. Zaciągamy łyżką mąki.