iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Pierś z kurczaka z pieczarkami i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pierś z kurczaka z pieczarkami i serem

Pierś z kurczaka z pieczarkami i serem

Składniki:

Pierś z kurczaka z pieczarkami i serem

 

 

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka z pieczarkami i serem
Pierś z kurczaka myjemy osuszamy i lekko rozbijamy. W misce mieszamy jajko z mąką i przyprawą do kurczaka.Mięso moczymy w cieście i smażymy na złoto. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Podsmażamy na masełku lekko soląc do smaku. Kiedy smażymy drugą stronę kotleta układamy na niej plasterki pieczarek , nakrywamy serem i przykrywamy patelnię . Po kilku minutach jak ser roztopi się mięso jest gotowe.