Sposób przygotowania:
Udka z kurczaka faszerowane pieczarkami
Udka myjemy, oczyszczamy, usuwamy kość. Przyprawiamy udka z zewnątrz i od środka solą, pieprzem i ostrą papryką.
Pieczarki dokładnie myjemy i oczyszczamy, obgotowujemy w gorącym wrzątku, kroimy na dość duże kawałki, przepuszczamy przez maszynkę do mięsa, doprawiamy solą i pieprzem.
Cebule kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju, dodajemy do pieczarek.
Farszem pieczarkowo - cebulowym nadziewamy nasze udka. Udka chwilę podsmażamy na oleju. Udka przekładamy do naczynia żaroodpornego, wlewamy olej ze smażenia. Pieczemy w 200 st. C ok. godziny. Co jakiś czas mięso podlewamy bulionem.
Pieczarki dokładnie myjemy i oczyszczamy, obgotowujemy w gorącym wrzątku, kroimy na dość duże kawałki, przepuszczamy przez maszynkę do mięsa, doprawiamy solą i pieprzem.
Cebule kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju, dodajemy do pieczarek.
Farszem pieczarkowo - cebulowym nadziewamy nasze udka. Udka chwilę podsmażamy na oleju. Udka przekładamy do naczynia żaroodpornego, wlewamy olej ze smażenia. Pieczemy w 200 st. C ok. godziny. Co jakiś czas mięso podlewamy bulionem.