Sposób przygotowania:
Piersi z kurczaka ze szpinakiem i mozzarelląETAP 1:
Na patelni roztopić masło i wrzucić zamrożony szpinak. Dusić aż się rozpuści. Doprawić solą i czosnkiem. Wystudzić. Do chłodnego szpinaku dodać pokrojoną w kostkę mozzarellę.
Piersi z kurczaka rozciąć tak aby z każdej powstał jeden duży płat mięsa. Każdy płat posmarować farszem i zwinąć w roladę. Brzegi pospinać wykałaczkami. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posypać z wierzchu solą, majerankiem i przyprawą do kurczaka.
Piec ok. godziny w temperaturze 180 stopni.
Upieczone rolady pokroić na plastry. Z powstałego podczas pieczenia wywaru zrobić sos. Wywar przelać do rondla, dodać serek topiony i ewentualnie zagęścić mąką. Sosem polać mięso.