Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Pierwszy krem na rosole dla niemowlaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pierwszy krem na rosole z mięsem i warzywkami świetnie spisuje się w początkowej diecie maluszka

Pierwszy krem na rosole dla niemowlaka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierwszy krem na rosole dla niemowlaka

 

  • kawałek piersi z kurczaka
  • 1 marchewka
  • 1/2 pietruszki
  • 2 - 3 plastry pora
  • 3 - 4 listki natki pietruszki (duże listki)
  • szczypta soli
  • 500-700 ml wody mineralnej niegazowanej

Sposób przygotowania:

Pierwszy krem na rosole dla niemowlaka
Pierś z kurczaka oczyszczamy z błonek, zalewamy wodą mineralną i gotujemy przez około 10 minut w tym czasie obieramy pietruszkę i marchew, myjemy w przegotowanej wodzie i drobno kroimy w kosteczkę, do podgotowanego mięsa dodajemy pokrojone warzywa oraz pora i natkę pietruszki, doprawiamy szczyptą soli i gotujemy do miękkości warzywek (ja paruje pod przykryciem), następnie mięsko, warzywa oraz rosołek przelewamy do malaksera i rozdrabniamy, Uzyskujemy pierwszy kremik rosołowy z mięsem i warzywami.
Pierwszy krem na rosole dla niemowlaka
warzywka obieramy, płuczemy i kroimy w kostkę
Pierwszy krem na rosole dla niemowlaka
mięso zalewamy wodą mineralną i gotujemy
Pierwszy krem na rosole dla niemowlaka
nastepnie dodajemy poikrojone warzywa oraz pora i natkę
Pierwszy krem na rosole dla niemowlaka
ugotowane mięso warzywa i wywar przelewamy do malaksera i rozdrabniamy