Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

Pijane banany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Zmrożone, zmiksowane owoce muszą być pyszne :)

Pijane banany Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pijane banany

 

Sposób przygotowania:

Pijane banany
Banany obieramy ze skórki i kroimy na kawałki, brzoskwinie obieramy ze skórki, usuwamy pestki i kroimy w kostkę. Owoce wkładamy do plastikowego, zamykanego pojemnika i mrozimy przez 3 godziny. Piwo schładzamy w lodówce. Owoce wyjmujemy z zamrażarki i odstawiamy na 10 minut, następnie rozdrabniamy blenderem na gładki krem. Dzięki bananowi, będą rzeczywiście kremowe. Dodajemy mocno schłodzone piwo, całość dokładnie mieszamy i od razu podajemy. Wszystko musimy robić szybko, żeby owoce nie rozmroziły się do końca.
Pijane banany
banany kroimy na mniej więcej takie kawałki, brzoskwinie kroimy w kostkę
Pijane banany
Owoce powinny leciutko się rozmrozić przed zmiksowaniem

Tagi:

piwo