Sposób przygotowania:
Pikantna ciecierzyca pieczona
Ciecierzycę zalać zimna wodą najlepiej wieczorem i moczyć ją co najmniej 12 godzin.
Potem gotować ją do miękkości co zajmie około godziny.
Ugotowaną cieciorkę odlać na sicie, osuszyć na ręczniku papierowym i potem wysypać ją na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piec w 200 stopniach przez 15 minut. Następnie delikatnie przesypać ją do miski dodać przyprawy i wymieszać.
Ponownie wsypać na blachę i piec jeszcze 15 minut. Najlepiej zjeść tego samego dnia.
Potem gotować ją do miękkości co zajmie około godziny.
Ugotowaną cieciorkę odlać na sicie, osuszyć na ręczniku papierowym i potem wysypać ją na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piec w 200 stopniach przez 15 minut. Następnie delikatnie przesypać ją do miski dodać przyprawy i wymieszać.
Ponownie wsypać na blachę i piec jeszcze 15 minut. Najlepiej zjeść tego samego dnia.