Sposób przygotowania:
Ciecierzyca pieczona na osto
Ciecierzycę z puszki wyciągamy na sito, przepłukujemy zimną wodą i osuszamy. Do miseczki wlewamy oliwę, dodajemy sól, paprykę słodką, paprykę ostrą i szczyptę bazylii - całość mieszamy.
Przekładamy do miseczki ciecierzycę i dokładnie obtaczamy w ostrej oliwie. Przekładamy na blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 25-30 minut co pewien czas mieszając ciecierzycę.
Przekładamy do miseczki ciecierzycę i dokładnie obtaczamy w ostrej oliwie. Przekładamy na blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 25-30 minut co pewien czas mieszając ciecierzycę.
zbysiowa
Konczi
Skuś się skuś :))
zbysiowa
Konczi
Ciesze się, że przekąska posmakowała :)