Piotr Ceranowicz

Piotr Ceranowicz

Kucharz
[Przepisów: 6]

Makaronowe uszka z kurczakiem i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Makaronowe uszka z kurczakiem i warzywami to propozycja na obiad dla całej rodziny. Dzięki chilli danie ma wyjątkowy smak. Sprawdźcie sami!

Makaronowe uszka z kurczakiem i warzywami

Składniki:

Makaronowe uszka z kurczakiem i warzywami

 

  • Makaron Lubella Uszka 400 g
  • Pierś z kurczaka 250 g
  • Kukurydza 100 g
  • Marchew 100 g
  • Zielona papryka 200 g
  • Papryczki chili 15 g
  • Czosnek 10 g
  • Oliwa z oliwek
  • Sól, pieprz
  • Kolendra

Sposób przygotowania:

Makaronowe uszka z kurczakiem i warzywami
1. Uszka gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.

2. Marchewkę, paprykę, chilli i czosnek siekamy na drobną kostkę.

3. Kurczaka kroimy w paski.

4. Całość smażymy po pięć minut, wrzucając na patelnię w tej kolejności: kurczak, marchewka, papryka i kukurydza.

5. Na koniec dorzucamy czosnek i posiekane chilli.

6. Podsmażone warzywa z kurczakiem mieszamy z ugotowanym makaronem i posiekaną kolendrą. Danie doprawiamy solą i pieprzem.

Przepis z Lubella.pl