Sposób przygotowania:
Koperty z kurczaka faszerowane serem
Mięso opłukać i rozbić tasakiem. Lekko posypać solą i pieprzem. Można odstawić do lodówki na jakąś godzinę, aby przesiąkło przyprawą. Jajko rozmącić.
Por pokroić na plasterki i opłukać. Pietruszkę opłukać i posiekać. Na każdy kawałek mięsa nałożyć ser, por i pietruszkę. Złożyć na pół.
Obtoczyć w jajku i bułce. Smażyć na małym ogniu (mięso jest złożone więc musi dobrze upiec się także w środku) w obu stron. Można podawać z ziemniaczkami i fasolką szparagową.
Por pokroić na plasterki i opłukać. Pietruszkę opłukać i posiekać. Na każdy kawałek mięsa nałożyć ser, por i pietruszkę. Złożyć na pół.
Obtoczyć w jajku i bułce. Smażyć na małym ogniu (mięso jest złożone więc musi dobrze upiec się także w środku) w obu stron. Można podawać z ziemniaczkami i fasolką szparagową.