Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Koperty z kurczaka faszerowane serem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny i bardzo prosty w przygotowaniu pomysł na obiad. Por i pietruszka nadają kurczakowi wspaniały smak i aromat.

Koperty z kurczaka faszerowane serem Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Koperty z kurczaka faszerowane serem

 

Sposób przygotowania:

Koperty z kurczaka faszerowane serem
Mięso opłukać i rozbić tasakiem. Lekko posypać solą i pieprzem. Można odstawić do lodówki na jakąś godzinę, aby przesiąkło przyprawą. Jajko rozmącić.

Por pokroić na plasterki i opłukać. Pietruszkę opłukać i posiekać. Na każdy kawałek mięsa nałożyć ser, por i pietruszkę. Złożyć na pół.

Obtoczyć w jajku i bułce. Smażyć na małym ogniu (mięso jest złożone więc musi dobrze upiec się także w środku) w obu stron. Można podawać z ziemniaczkami i fasolką szparagową.  
Koperty z kurczaka faszerowane serem, porą i pietr
mięso ubijamy i sypiemy solą i pieprzem czarnym
Koperty z kurczaka faszerowane serem, porą i pietr
por kroimy w plasterki, a pietruszkę siekamy drobno
Koperty z kurczaka faszerowane serem, porą i pietr
por, ser i pietruszkę nakładamy na mięso i składamy
Koperty z kurczaka faszerowane serem, porą i pietr
złożone mięso obtaczamy w jajku i bułce tartej
Koperty z kurczaka faszerowane serem, porą i pietr
smażymy na rozgrzanym oleju

Tagi:

mięso danie